Since 1999.  INSTANT eGift vouchers valid for 15 months with FREE exchanges
Basket$0.00

Catamaran varen

International experience : Netherlands

Zeilervaring
Avontuurlijk
Top cadeau voor zeil fans

Iedere zeilkenner weet het: Catamaran zeilen is een sensationele ervaring. Het varen vindt plaats op een volledig uitgeruste Nacra F18.

Een ideale catamaran waarop naast de instructeur nog 2 leerlingen kunnen zeilen. De boothandeling op deze boot vereist meer vaardigheden dan op een normale catamaran.

Tijdens deze 1 daagse cursus catamaran varen zult u kennis maken met de basisvaardigheden van het varen van deze prachtige boot.

Golden Moments kan het voor u mogelijk maken deze prachtige boot te leren varen en te genieten van een heerlijke dag op zee!


  • Our Price $152.78
  • Quantity:
Catamaran varen
Catamaran varen
Catamaran varen
Catamaran varen
Catamaran varen

Catamaran varen:  

Uw Experience
Iedere zeilkenner weet het: Catamaran zeilen is een sensationele ervaring. Het varen vindt plaats op een volledig uitgeruste Nacra F18. Een ideale catamaran waarop naast de instructeur nog 2 leerlingen kunnen zeilen. De boothandeling op deze boot vereist meer vaardigheden dan op een normale catamaran. Tijdens deze 1 daagse cursus catamaran varen zult u kennis maken met de basisvaardigheden van het varen van deze prachtige boot.

Belangrijke informatie
U dient over voldoende zwemvaardigheid te beschikken.

Het weer
Deze experience is afhankelijk van het weer. Neem de dag voor uw experience contact op met de locatie.

Duur van de experience
Uw experience duurt ongeveer 1 dag. Houdt u er rekening mee dat u minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig dient te zijn, en dat uw experience soms kan uitlopen.

U en hoeveel anderen
Een experience beleeft u soms met anderen, wat extra gezelligheid garandeert. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de groepen klein blijven zodat u zelf optimaal kunt genieten van uw experience. Aan deze experience nemen tegelijkertijd 2 personen deel + instructeur.

Toeschouwers
Nee, helaas is deze experience niet geschikt voor toeschouwers om bij te wonen. U kunt uiteraard wel een tweede voucher bestellen. Vraag onze klantenservice naar de mogelijkheden.

Kleding
De kledingvoorschriften zijn slechts een advies. Onze ervaring met de experiences leert ons welke kleding geschikt is. Uiteraard is dit ook weersafhankelijk. Wij adviseren u om voor deze experience surfschoentjes of oude gympen mee te nemen. Wetsuits en zwemvesten zijn op de locatie aanwezig.

Beschikbaarheid
Indien u een reservering wilt maken kunt u zowel online als telefonisch een datum kiezen. We adviseren u dat data in het weekend populair zijn, en dat u ruim van tevoren dient te reserveren. Deze experience is beschikbaar in het zomerseizoen in juli en augustus.

Locaties
Deze experience is beschikbaar in Cadzand-Bad.

Code : P30339

Catamaran varen:

View Locations

Catamaran varen: Availability

Catamaran varen: Fascinating Facts

CATAMARAN
Een catamaran is een vaartuig met twee drijvende delen (de rompen), die boven de waterlijn parallel aan elkaar gemonteerd zijn. Door deze constructie heeft een catamaran een grote aanvangsstabiliteit, terwijl het een lage weerstand heeft, hetgeen resulteert in een grotere snelheid dan bij gewone vaartuigen. Als zeilschip is de catamaran populair, maar tegenwoordig worden ook snelle veerboten op deze wijze gebouwd. Het woord Catamaran komt uit het Tamil: Kattumaram dat 'bij elkaar gebonden bomen' betekent.


Catamaran zeilen
Bij zeilcatamarans heeft die grote aanvangsstabiliteit ook een keerzijde. Waar kielballast doeltreffender wordt naarmate de hellingshoek groter wordt, wordt de ballast in de rompen van de catamaran juist minder doeltreffend bij een grotere hellingshoek. Hierdoor krijgt een catamaran naarmate hij sterker helt minder oprichtend vermogen. Omdat de neerwaartse trekkracht van het tuig wel sterker wordt naarmate de boot sterker helt, heeft iedere zeilcatamaran een punt waarop hij geen richtend vermogen heeft; hij verliest dus eigenlijk z'n evenwicht op een romp; daar voorbij slaat de boot om. Bij een catamaran die omgeslagen is, is het oprichtend vermogen zelfs negatief: als de ene romp eenmaal over de andere heen getild is kan de boot door het gewicht van de bovenste romp en de wind in de trampoline ondersteboven worden geduwd. Dit wordt ook wel (door-)kenteren genoemd. Het grootzeil, dat vlak op het water ligt, vertraagt echter de kans om verder door te kenteren. Bovendien wordt er, ter voorkoming van kenteren, bij de moderne (sport-)catamarans voor gezorgd dat de mast waterdicht is. Het drijvend vermogen van de mast voorkomt dus mede dat de boot doordendert.

Catamaran varen: Not sure yet

Catamaran varen: Restrictions

 

Follow these 4 simple steps to enjoy an unforgettable experience day!

Purchase your experience

Choose from over 10,000 experiences in the UK, Europe and the USA

Receive your voucher by email or post

Your voucher can be posted out to you, or emailed instantly to your inbox with a personalised pdf voucher attachment to print at home or forward on.

Activate your voucher

Recipient visits our website to activate voucher or swap it for something else in our range.

Book a date

Contact the location to book a date for your experience.

  • Our Price $152.78
  • Quantity:

Catamaran varen: Alternative products

Frequently asked questions
Here you can find help on things like exchanging and upgrading your vouchers, delivery times, bringing spectators, corporate sales and much more. View all of our FAQs here

Trusted by
Live Help
Hi I'm Emma
Do you need any help with this gift idea, Catamaran varen?..