Since 1999.  INSTANT eGift vouchers valid for 15 months with FREE exchanges
Basket$0.00

Vinprovning för 2

International experience : Sweden
Med våra vinupplevelser guidas ni tillsammans med andra bland vinets hemligheter. Med era sinnen lär ni er att känna dess sötma, syra och strävhet samtidigt som ni får kunskap om vinets ursprung och tillverkningsmetod. Lär er uppskatta vin på ett nytt sätt.

Vi har vinprovningar på 9 orter i Sverige och med denna upplevelse väljer mottagaren själv ort att göra provningen på.
  • Our Price $0.00
  • Quantity:
Vinprovning för 2
Vinprovning för 2
Vinprovning för 2
Vinprovning för 2
Vinprovning för 2

Vinprovning för 2:  

 

Din Upplevelse

Låt era sinnen öppnas och gå på en vinprovning. Perfekt för er som är ute efter något lugnt och samtidigt vill utveckla era vinkunskaper.
Provningen innehåller 6-8 viner från hela världen.

När mottageren löser in sitt presentkort får han eller hon möjligheten att välja bland våra 9 olika orter, och därefter lösa in presentkortet på den ort som passar bäst.

Viktig information

Minimiålder 18 år 

Vädret

Vädret påverkar ej upplevelsen.

Tidsåtgång

2 tim 15 min

Antal personer

Upplevelsen gäller för 2 personer men utföres i grupp

Åskådare

Tyvärr är åskådare ej välkomna

Klädsel

Vårdad klädsel lämpad för restaurang

Tillgänglighet

Bokning efter tillgänglighet. Bokning bör ske tidigt eftersom det blir fullbokat fort. Vanligtvis provning en gång i månaden under en vardag kl 19.00.

Plats

Stockholm, Göteborg, Jönköping, Uppsala, Norrköping, Borås, Helsingborg, Malmö, Örebro

Code : SEWIGR

Vinprovning för 2:

Vinprovning för 2: Availability

Vinprovning för 2: Fascinating Facts

Genom att låta vindruvor ligga en tid har man i princip skapat vin. Därmed har vin funnits så länge vindruvor har funnits.

Vinodling däremot har funnits sen ca 6 000 f.Kr. Det var i gamla Persien, på Kaukasusbergen, som man började odla vindruvor för vinframställning. Vinodlingen spred sig till babylonierna och runt hela Medelhavet. Romarna stod för spridningen till hela det område i Europa där man idag odlar vin i större skala. På 1860-talet slog vinlusen till och slog ut större delen av vinproduktionen i Europa. Lösningen på problemet kom genom att importera resistenta vinstockar från USA och på dessa ympa sticklingar. Det tog ända fram till andra världskrigets slut innan vinodlingarna återhämtat sig från vinlusangreppet. Först runt år 1900 lyckades man med jäsningen tillräckligt väl för att tillverka vin som vi känner till det idag.

Idag finns en utbredd vinkultur i världen som gjort vin till mer än bara en måltidsdryck. Runt om i världen anordnas olika typer av vintävlingar samt vinprovning är en populär företeelse bland vinälskare och intresserade. Att känna till viner har vuxit till en stor och populär hobby som många människor numera ägnar sig åt. Att kunna servera ett fint vin till middagen med goda vänner är något många vill kunna briljera med, och därför har vinprovningar och vinkurser det senaste blivit mycket populära. Att samla på sig fina viner är för många också en hobby, och många drömmer säkert om en egen vinkällare. Vin är idag en hel vetenskap för sig, och det finns ett outtömmligt utbud av vintidningar, vinprogram i TV, vinresor och vinprovningar.

Vinprovning för 2: Not sure yet

Vinprovning för 2: Restrictions

Åldersgräns 18 år OBS! Ta med bokningsnummer till vinprovning! För avbokning: Kontakta leverantör senast en vecka i förväg. Vid senare avbokning betraktas upplevelsen som förbrukad.
Follow these 4 simple steps to enjoy an unforgettable experience day!

Purchase your experience

Choose from over 10,000 experiences in the UK, Europe and the USA

Receive your voucher by email or post

Your voucher can be posted out to you, or emailed instantly to your inbox with a personalised pdf voucher attachment to print at home or forward on.

Activate your voucher

Recipient visits our website to activate voucher or swap it for something else in our range.

Book a date

Contact the location to book a date for your experience.

  • Our Price $0.00
  • Quantity:
Frequently asked questions
Here you can find help on things like exchanging and upgrading your vouchers, delivery times, bringing spectators, corporate sales and much more. View all of our FAQs here

Trusted by
Live Help
Hi I'm Emma
Do you need any help with this gift idea, Vinprovning för 2?..